pexels

Вълнуващо пътешествие

pexels

Никити е столицата на Ситония, кокетно селище, намиращо се на западния бряг. Историята му датира от 1830 г. и е място с историческо значение. Във вътрешността на Никити, по стръмен път се стига до старият град, осеян с малки калдъръмени улички, красиви къщи с традиционна архитектура, старата църква „Света Никити“, разположена на върха на висок склон, от която се разкрива страхотна гледка към града и морето, историческия и фолклорен музей на Никити.

Вкусете традиционната средиземноморска кухня по всяко време на деня. Вашият обяд, вечеря и закуска ще бъде допълнен от прекрасни гледки

С изглед към бреговата ивица на Егейско море – местна морска храна с меню от прясна риба.

Новата част е разположена край морето, с примамливо ухание на морски специалитети, носещо се от таверните, декорирани в типичен гръцки стил. Храната е прясна, вкусна и поднесена с внимание.

В Никити, близо до градския стадион, всеки петък се организира фермерски пазар, където могат да се намерят продукти от региона като маслини, зехтин, морски дарове и риба, мед, плодове и зеленчуци, подправки и много други продукти. Има една част от пазара с дрехи, наподобяваща „бит пазар“, която спокойно може да не посетите.