villasantamarina

Никити

villasantamarina

Никити е малко морско градче в Ситония, на полуостров Халкидики в Гърция То се намира на 105 километра от Солун и на 36 километра от Полигирос. Известно е със своята красива природа и великолепния дълъг плаж. През летните месеци Никити се изпълва с гръцки и чуждестранни туристи, които или живеят тук или идват на красивия плаж, за да поплуват и да се порадват на топлото гръцкото слънце. Други предпочитат да прекарват времето си в местните традиционни таверни и кафенета или да пазаруват. Правите улици, типичните гръцки двуетажни къщи обсипани с цветя, малките таверни и разнообразието от различни по характер кафенета и пекарни, допринасят за усещането на традиционната средиземноморска атмосфера.

Никити разполага с пристанище, от където тръгват лодки за еднодневни екскурзии .От там можете да наемете яхта с капитан или без и имате възможност да се пазарите за цената. А със сладостта на гръцките плодове и зеленчуци, мед, маслини и подправки може да се срещнете всеки петък на еднодневния пищен пазар,организиран от местната община.

pexels

Старият град Никити

Старият град Никити се намира на хълм и се простира около църквата Агиос Никитас, построена в края на 19-ти век, недалеч от стария храм Успение Богородично, датиран от 14-ти век. Старото селище очарова посетителите с великолепната македонска архитектура. Къщите са построени от естествен камък и са неразделна част от живописния пейзаж.

Традиционни таверни

Никити е център на община Ситония. Модерната част на Никити е типичната за всеки морски курорт – множество хотели, заведения и тясна и дълга плажна ивица със ситен бял пясък.Тук съществуват всички условия за приятно летуване: традиционни таверни, в които се сервира прясна риба, ресторанти, кафенета и плажни барове, разнообразни закусвални, магазини и супермаркети.
Вижте още

Многофункционален център

Освен това в града ще намерите банкомати на различни банки, медицински център, многофункционален център за обслужване на гражданите и пощенска станция. В Никити работят различни учебни заведения.

Има и пристанище, способно да поеме голям брой лодки и яхти. Риболов.

Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.

Плажът в Никити

Районът Никити е доста обширен. Тук се простират най-хубавите плажове на Халкидики, сред които са плажът Ай-Яни, Спатиес, Koviou beach, Mitari beach, Mikri Elia, Kohylia beach, крайбрежието на Калогрия, плажът Лагомандра, Кариди във Вурвуру, Кастри, плажът Елия в Никити.

Плажът в Никити е много добър избор, ще се насладите на изумруденото крайбрежие и топлото, нежно море.

pexels

Гмуркане с шнорхел

Гмуркането винаги е толкова забавно! Това е едно от основните неща, които нашите гости винаги искат. Плуването с красивите риби в чистата вода е фантастичен шанс да изследвате подводния живот.

Център за подводно плаване · Diving Spot
Leoforos Sithonia 97
63088 Nikítas, Khalkidhiki, Greece
www.oceanic.cc

pexels

Екскурзии с лодка

Ние знаем от какво се нуждаете – свалете обувките си, забравете притесненията си и оставете нашия професионален екипаж да повдигне платната и да начертае курс за релакс! Стойте на слънце в покрития салон или на удобните външни палуби.

Услуги, свързани с лодки
Leoforos Sithonia 97
63088 Nikítas, Khalkidhiki, Greece
www.oceanic.cc

pexels

Спорт & Йога

Да останете активни дори по време на ваканцията си? Можем да ви помогнем да продължите тренировката си по график и при най-добрите условия!

Seanomad Freediving School
+359 897 35 25 48
 info@seanomad.bg
www.seanomad-freediving.com

pexels

Пешеходен туризъм

На разположение е голямо разнообразие от удобства и допълнителни услуги, за да се насладите напълно на всеки аспект на вашето пътуване. Ще имате всичко за кратък и дълъг престой, за бизнес и забавление.