Никити

Никити е малко морско градче в Ситония, на полуостров Халкидики в Гърция То се намира на 105 километра от Солун и на 36 километра от Полигирос. Известно е със своята красива природа и великолепния дълъг плаж. През летните месеци Никити се изпълва с гръцки и чуждестранни туристи, които или живеят тук или идват на красивия плаж, за да поплуват и да се порадват на топлото гръцкото слънце. Други предпочитат да прекарват времето си в местните традиционни таверни и кафенета или да пазаруват. Правите улици, типичните гръцки двуетажни къщи обсипани с цветя, малките таверни и разнообразието от различни по характер кафенета и пекарни, допринасят за усещането на традиционната средиземноморска атмосфера.

Никити разполага с пристанище, от където тръгват лодки за еднодневни екскурзии .От там можете да наемете яхта с капитан или без и имате възможност да се пазарите за цената. А със сладостта на гръцките плодове и зеленчуци, мед, маслини и подправки може да се срещнете всеки петък на еднодневния пищен пазар,организиран от местната община.

Старият град Никити
Старият град Никити
Старият град Никити
Старият град Никити

Старият град Никити

Старият град Никити се намира на хълм и се простира около църквата Агиос Никитас, построена в края на 19-ти век, недалеч от стария храм Успение Богородично, датиран от 14-ти век. Старото селище очарова посетителите с великолепната македонска архитектура. Къщите са построени от естествен камък и са неразделна част от живописния пейзаж.

Традиционни таверни

Никити е център на община Ситония. Модерната част на Никити е типичната за всеки морски курорт – множество хотели, заведения и тясна и дълга плажна ивица със ситен бял пясък.Тук съществуват всички условия за приятно летуване: традиционни таверни, в които се сервира прясна риба, ресторанти, кафенета и плажни барове, разнообразни закусвални, магазини и супермаркети.
Вижте още

Многофункционален център

Освен това в града ще намерите банкомати на различни банки, медицински център, многофункционален център за обслужване на гражданите и пощенска станция. В Никити работят различни учебни заведения.

Има и пристанище, способно да поеме голям брой лодки и яхти. Риболов.

Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.
Снимки от плажа в Никити.

Плажът в Никити

Районът Никити е доста обширен. Тук се простират най-хубавите плажове на Халкидики, сред които са плажът Ай-Яни, Спатиес, Koviou beach, Mitari beach, Mikri Elia, Kohylia beach, крайбрежието на Калогрия, плажът Лагомандра, Кариди във Вурвуру, Кастри, плажът Елия в Никити.

Плажът в Никити е много добър избор, ще се насладите на изумруденото крайбрежие и топлото, нежно море.

Гмуркане с шнорхел

Гмуркането винаги е толкова забавно! Това е едно от основните неща, които нашите гости винаги искат. Плуването с красивите риби в чистата вода е фантастичен шанс да изследвате подводния живот.

Център за подводно плаване · Diving Spot
Leoforos Sithonia 97
63088 Nikítas, Khalkidhiki, Greece
www.oceanic.cc

Екскурзии с лодка

Ние знаем от какво се нуждаете – свалете обувките си, забравете притесненията си и оставете нашия професионален екипаж да повдигне платната и да начертае курс за релакс! Стойте на слънце в покрития салон или на удобните външни палуби.

Услуги, свързани с лодки
Leoforos Sithonia 97
63088 Nikítas, Khalkidhiki, Greece
www.oceanic.cc

Спорт & Йога

Да останете активни дори по време на ваканцията си? Можем да ви помогнем да продължите тренировката си по график и при най-добрите условия!

Seanomad Freediving School
+359 897 35 25 48
 info@seanomad.bg
www.seanomad-freediving.com

Пешеходен туризъм

На разположение е голямо разнообразие от удобства и допълнителни услуги, за да се насладите напълно на всеки аспект на вашето пътуване. Ще имате всичко за кратък и дълъг престой, за бизнес и забавление.